Een leider is iemand die ‘is wie hij moet zijn’ en ‘doet wat hij moet doen’.

Een leider is iemand die ‘is wie hij moet zijn’ en ‘doet wat hij moet doen’.

Ben jij de leider van je eigen leven? Of laat jij je leven leiden? En hoe doe je dat in de training? Zijn het daar de omstandigheden die bepalen hoe de training gaat? Of heb jij een doel met de training?


Een leider is wie hij moet zijn

Door een leider te zijn in je eigen leven, heb je een doel en een plan. Om dit doel te behalen moet je zijn wie je op dat moment moet zijn. Stel je wilt een trainer zijn die een veilige haven is voor je turnsters, tijdens de training is er een veilig sfeer. Dan ben jij tijdens en buiten de training degene die hier verantwoordelijk voor is. Jij moet de veilige trainer zijn, die op elk moment open is naar de turnsters toe; die met aandacht en zonder oordeel naar de turnsters luistert.

Een leider doet wat hij moet doen

Ook is het belangrijk dat je doet wat je moet doen. Een goed voorbeeld is om alle stress en frustratie van het werk los te laten om met aandacht training te kunnen geven. Maar ook is het belangrijk om bepaalde doelen, spellen of oefeningen in de training te hebben, die de veiligheid stimuleren.

Van punt A naar punt B

Kortom om een leider van je eigen leven te worden is het belangrijk dat jij een doel gaat bepalen. Je stelt punt B vast. Naast dat je dit doel hebt bepaald is het ook goed om te kijken waar je op dit moment staat. Dit is je punt A. Stel je wilt een arabier flikflak salto vangen (punt B), maar je hebt überhaupt nog nooit een losse flikflak of een losse salto gevangen (punt A) is het zaak dat je dit mee neemt in je plan. En je plan wordt de route van punt A naar punt B.

Geef een antwoord