Hardlopen 2.fun

Hardlopen 2.fun

Oh jee, het regent en ik moet hardlopen. Hier heb ik dus echt geen zin in. Ondertussen ben ik al een half uur aan het uitstellen. Ik heb de kittens eten gegeven, alle kattenbakken geleegd, een nieuw leesboek uitgezocht en de was in de wasmachine gedaan. Ik heb alles al aan; start mijn muziek; draai de voordeur open en ieuw die druppels zijn koud! Bah, waarom had ik hardlopen ook al weer nodig?

Mindset

Het is geen kwestie van wel of niet gaan. Als sporter heb je de mindset en de discipline om te trainen. Het gevolg van geen conditie is namelijk dat ik als reserve mee moet naar het WK in Amerika. En daar heb ik nog minder zin in dan in de regen hardlopen. Het is dus een kwestie van hoe lang hardlopen en met hoeveel plezier.

Slachtoffer

De eerste twee minuten heb ik ervoor gekozen om in mijn slachtofferrol te blijven lopen. Het pad waar ik normaal loop was helemaal onder gelopen. Mijn barefoot schoenen zijn van gaas, dus ik ben maar op de straat gaan lopen om geen natte voeten te krijgen. Dit ging goed, totdat ik het bos in liep en alles vol met plassen lag.

Of toch niet?

Ik kon het niet laten om met twee voeten in de eerste plas die ik tegen kwam te springen. Er was helemaal niemand in het bos. Wat is er nou leuker om in de regen te dansen of in een plas te springen? Elke plas die ik tegen kwam moest ik doorheen rennen of met twee voeten in het midden springen. Een lol dat ik had! Ik was weer mijn vijfjarige-ik. Zo’n lol in hardlopen heb ik nog nooit gehad.

De keuze

Ik heb tijdens het lopen de keuze gemaakt om mijn gedachten van negatief naar positief te wijzigen. Ik kon de situatie, het nat en vies worden tijdens het lopen, twee betekenissen geven. Zoals ik in het begin deed, gaf ik een negatieve betekenis aan de regen. Het is vervelend om nat te worden. Misschien ga ik het wel koud krijgen. Dan worden mijn enkels stijf en dan ga ik misschien wel weer pijn krijgen. En ga zo maar door. Daarna begon ik een andere betekenis aan de situatie te geven. Ik ging er een spelletje van maken. Lekker door plassen springen. En by the way, barefoot schoenen zijn perfect om  dit mee te doen. Het lijkt net of je daadwerkelijk op blote voeten rond rent in die plassen, alleen voet je dat zuigende van de vieze modder niet. Op de foto zie je vies mijn voeten waren na het hardlopen.

Geef een antwoord