Hoe kom ik uit mijn negatieve gedachten spiraal?

Hoe kom ik uit mijn negatieve gedachten spiraal?

In mijn vorige blog schreef ik over mijn schuldgevoelens naar mijn atleten toe. Hierdoor had ik veel negatieve gedachten en was ik erg down. Doordat ik down was, bleven de negatieve gedachten oppoppen. En doordat ik negatieve gedachten had, bleef ik me down voelen.

Hoe ben ik uit mijn negatieve spiraal gekomen? Eerst door een dag lang mijn lichaam te vergiftigen met een overload aan chocolade. Daarna door mijn gevoelens te analyseren. Ik dacht dat ik teleurgesteld was omdat ikzelf niet was gekozen voor het selectie team. Maar dit waren oppervlakkige gevoelens om mijn diepere teleurstelling te maskeren. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik me schaamde voor mijn domme gedrag. Ik merkte dat ik me schuldig voelde naar mijn meiden toe. En ik vond mijzelf dom doordat ik blind ben geweest door mijn onwetendheid, lees mijn vorige blog “De schade die mijn onwetendheid aan heeft kunnen richten en de lessen die jij hieruit kan leren”.

Toen ik erachter kwam dat ik mij schuldig voelde, merkte ik dat ik in de slachtofferrol ging zitten. Maar het heeft geen zin om in het verleden te blijven hangen. Die situatie kan ik toch niet meer veranderen. Het enige wat ik kan veranderen is mijn gedrag nu. Dus ben ik gaan kijken wat ik nou zo verschrikkelijk vond. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik de volgende keer een A4 wil opstellen (zoals team Duitsland dat doet) met alle eisen erop van stunt voor de try-out met foto’s. Hierdoor is het moeilijk om te mis interpreteren. Ook zou ik in gesprek gaan voor de volgende try-outs. Vertellen dat er zowel in originele groepjes gestunt moet worden als doordraaien van mensen. Zodat iedereen zijn potentie kan laten zien. Niet dat het afhangt van je team.

Kortom, de dingen die je kan doen zijn:

  1. Schrijf op welke emoties er door je heen gaan.
  2. Schrijf de oorzaak van deze emoties op.
  3. Wat kan je doen om de oorzaak van deze emoties op te lossen?
  4. Schrijf op wat de eerste stap is die je nu gelijk kan doen, naar de oplossing.
  5. Voer de eerste stap uit.

Geef een antwoord