Weet jij het belang van een levensdoel?

Weet jij het belang van een levensdoel?

Een jaar geleden begon ik In The Pocket met een doel. Ik wilde minder geschreeuw en machtsmisbruik van coaches in de zaal. En ik wilde een manier vinden die toegankelijk is voor ALLE coaches om te turnen zonder blessures.

Dit wilde ik doen met:
– De verslagen die ik voor school gemaakt had omzetten in een online training.
– Een-op-een coaching aanbieden als sportpsycholoog.
– Hoofdtrainer worden bij een turnvereniging om de ervaringen te kunnen delen.

De balans opmaken

Het afgelopen jaar heb ik twee businesscoaches gehad en een aantal programma’s voor ondernemers gevolgd. Inmiddels ben ik erachter dat je een flinke dosis geduld moet hebben om een goede onderneming op te starten. Om te beginnen bij een goed fundament te bouwen. Het is goed om een doel te hebben, maar wat is jouw levensdoel? Wat is jouw missie? Waar ga jij van kwispelen?

Ik merk dat ik ga kwispelen van de biomechanica achter turnen en cheerleading. En je kan mij in elke zaal bij bijna elke sport zetten; me laten observeren en ik ben als een kind in een snoepwinkel, zo blij. Daarnaast merk ik dat als je mij in een omgeving zet dat geen leerklimaat heeft, ik als een muurbloempje mezelf wegcijfer en me probeer te verstoppen. Zodat ik niet al te veel met dat klimaat te maken krijg.

Nooit uitgeleerd

Ieder mens wil van betekenis zijn en groeien. Het leven is één levenslang leerproces.

Zo ook bij mij. Ik merkte dat hetgeen waar ik van ging kwispelen en de projecten die ik had verzonnen voordat ik begon met In The Pocket niet overeen kwamen. Toen begon alles stroperig en tergend langzaam te gaan. Ik moest mezelf leren te luisteren naar de dingen waar ik van ga kwispelen.

Optimaal training geven is zoveel breder dan een aantal oefeningen bedenken om te doen tijdens de training. Of nog beter: één losstaande oefeningen is misschien wel helemaal niet interessant. Een doel, jaarplanning, opbouw in kracht en lenigheid, observeren, een goede manier van feedback geven, een leerklimaat en een beetje kennis in biomechanica zijn nog veel belangrijker.

Nu zit ik dagelijks met mijn neus in de literatuur om een trukendoos voor jou te maken. Ik ga een systeem maken waarin je:
– Minder overtraining mee kunt veroorzaken binnen de training.
– Minder blessures mee kunt veroorzaken binnen de training.
– Leert waarom bepaalde opbouw in oefeningen belangrijk is.
– Bijdraagt aan een positief leerklimaat.
– Meer diversiteit in de training aanbied.

En dat door simpelweg een kaartje uit de trukendoos te trekken.

Ben je nieuwsgierig naar mijn trukendoos to be? Of heb je een goed idee dat mij kan helpen met de invulling van mijn trukendoos? Mail naar amber@trainersopleidinginthepocket.nl of laat een bericht achter in de comments.

Geef een antwoord