Workshop (W)eet wat je doet

Ben jij turntrainer? Ken jij sporters met twijfels over het lichaam, gewicht en prestaties?

Je collega’s hadden het er ook al over.  Die ene sporter eet te weinig, en haar prestaties zie je langzaamaan verminderen. Ze doet haar uiterste best, extra training, striktere regels op haar voeding. Maar het lijkt niet te werken.

Haar teamgenootjes zie je groeien, ze gaan haar zelfs al voorbij. Zo veel talent. Het moment nadert dat ze haar terug gaan zetten naar een lager niveau.

Ondanks al dat harde werken.

Inmiddels willen ze haar uit het team zetten. Om haar te beschermen. Ook omdat ze bang zijn voor haar negatieve invloed op haar teamgenoten.

Waar doen ze goed aan?

In de workshop ‘(W)eet wat je doet’ ontdek je hoe je verstoord eetgedrag kunt signaleren binnen dames turnen.

Zodat je weet welke signalen er bij verstoord eetgedrag horen en je in een vroeg stadium kan handelen. Voordat het uit de hand dreigt te lopen met je turnster.

Hierdoor loop je niet meer in de valkuilen van verstoord eetgedrag.  

Inmiddels kan je die mooie verbloemingen van de turnster herkennen en prik je daar zo doorheen.

Jij maakt het verschil.

Dat is waar de workshop (W)eet wat je doet over gaat. Risicofactoren van verstoord eetgedrag binnen turnen kennen en kunnen signaleren.

Hallo, Karin en Amber hier...

Voor degene die het (W)eet wat je doet project nog niet kent willen wij ons even voorstellen. We gaan immers deze introducerende workshop samen doen.

Mijn naam is Karin de Bruin en mijn missie is het stimuleren van een veilig, gezond en breed toegankelijk (top)sportklimaat en een optimale prestatieomgeving.  Na afronding van mijn proefschrift in 2010 ben ik dagelijks bezig om sporters en hun omgeving te voorzien van informatie over signalering, begeleiding en preventie van eetproblemen in de sport. Ook mijn huidige onderzoek is gericht op preventie van eetstoornissen in topsport en dans. In 2018 heeft Karin hiervoor de SportInnovator Prijs ontvangen.

Mijn naam is Amber van Es en voor mijn master scriptie heb ik onderzoek gedaan naar een Amerikaans preventieprogramma voor verstoord eetgedrag. Ik heb dit preventieprogramma vertaald naar het Nederlands en  turnen. Hiermee hoop ik mijn steentje bij te dragen aan mijn missie, de fysieke, mentale en emotionele gezondheid te bevorderen van turners.

In The Pocket en (W)eet wat je doet hebben de handen in elkaar geslagen om voor de turntrainers een mooie workshop aan te bieden over de signalering van verstoord eetgedrag bij turners.

Dinsdag 22 september - Uitverkocht

 Prijs € 35,- p.p.

(W)eet wat je doet, signalering

Risicofactoren van verstoord eetgedrag binnen turnen kennen en kunnen signaleren.

  • 1,5 uur
  • Online met Zoom, geen reistijd
  • 2 KNGU licentiepunten
  • vol = vol

Zaterdag 17 oktober 10.00-11.30

 Prijs € 35,- p.p.

(W)eet wat je doet, signalering

Risicofactoren van verstoord eetgedrag binnen turnen kennen en kunnen signaleren.

  • 1,5 uur
  • Online met Zoom, geen reistijd
  • 2 KNGU licentiepunten
  • vol = vol